/you ask questions and I will answer the questions

2011-03-30 @ 18:47:00

När du fotade med Nikon d60 + 50mm f/1.8, hur tog du självporträtt då? Autofokus funkar ju inte ;) jag fokuserar antingen på väggen bakom mig själv, eller så ställer jag en stol eller liknande där jag ska vara, och därefter sätter jag kameran på självutlösare och puttar undan stolen - och Voilá så får jag fokusen på mig.

 

på bloglovin, så syns bilderna bredvid dina inlägg. det gör inte det på mina, hur fixar man det? googla det! Kommer tyvärr inte ihåg hur jag grejjade det.

 

när var senaste som du var på g med någon? I december.

 

Kan du inte lägga upp en video på hur du använder din reflexskärm? När jag har provat så blir modellan bara bländad av ett alldeles för starkt ljus! Sök på youtube så finns det videosar där som de visar hur du använder din reflexskärm. Och ett tips är att säga till din modell att blunda och att han/hon ska öppna ögonen när du har räknat till 3, och sedan räknar du högt 1-2-3(han/hon öppnar ögonen)-4(du tar kortet). Så att du tar bilden på fyra.

 

Jag har en nikon d60 och jag är jättesugen på nikkor 50mm f/1.8 men är väldigt osäker pga att det inte finns något autofokus. Är det svårt att 'pricka rätt' med skärpan och är det jobbigt? ja, i början är det ju lite klurigt men man lär sig i längden! KÖP KÖP KÖP!!

 

åker du skidor eller snowboard? har aldrig stått på antingen en snowboard eller ett par skidor. Kan tyckas märkligt utav många, men jag har aldrig haft något intresse för det. Men det kanske kommer om jag testar? Vilket är roligast - skidor eller snowbord?

 

vad består din kameraväska utav? Nikon D7000 + 18-105mm + 50mm f/1.8 + 55-200mm + stativ + blixt + reflexskärm och sedan några filter. Nästa köp blir nog en fjärrutlösare, batterigrepp och close up filter.

 

Hur mår du idag? Jättebra! Imorgon ska jag fika med mina fina vänner, och på lördag ska jag hem till en kompis och ha det trevligt med massa annat folk :)

 

hur har du tagit bilderna där du är två gånger på bilderna? Jag har bara lagt två bilder över varandra.

 

Hur tar du hand om ditt hår (vilka hårprodukter osv.)? Inpackning 1-2 gånger i veckan med hårinpackningen Aussie(luktar bubbelgum!!), och sen brukar jag också använda deras värmeskydd. På schampo och balsam använder jag inget speciellt märke utan tar det som står i duschen. Tvättar håret ca 3-4 gånger i veckan beroende på om jag plattar det eller tvinnar det lockigt.

 

Saknar du högstadiet? Både ja och nej, men mestadels nej.

 

Trivs du bra på ditt gymnasium? JAAA, jag trivs så jäkla bra! Har träffat helt underbara personer, och har fått riktigt bra vänner <3

 

Hur många syskon har du? dos!

 

Var jobbar du?:) Jag jobbar inte :)

 

hur har du fixat det med kameran? halsbandet menar du? Jag köpte en berlock och tog en gammal kedja och satte ihop.

 

hej, kan du vara jättesnäll och svara på vilken bildstorlek du hade på bilderna i din förra blogg på devote? :D Hmm, 650px tror jag? :)

 

Riktigt coolt med svart läppstift! Var har du köpt det? Mixade ihop lite ögonskugga och kajal på de bilderna och applicerade på läpparna. Har man inte det man vill ha så får man använda fantasin lite :)

 

Vart finns de där produkterna neutrogena visible clear och köpa? Och för hur mycket =)? jag har köpt mina på apoteket och jag tror att de kostar ca 70-80 kronor? :)

 

accepterar du bloggläsare på facebook? jag vet inte riktigt, jag har redan ca 10 stycken läsare som har lagt till mig på facebook, och dem har jag accepterat. Men om det skulle bli i stora mängder som vill lägga till mig så får jag ta och bestämma det då.

 

Vad blir ditt nästa köp? en tröja, halsband, jeans och ett par skor. hehe.

 

Äldsta som har varit intresserad utav dig? 92:a.

 

vem är den 13:e, 14:e, 20:e, 23:e, 25:e, 28:e, 32:a, 34:e på dina kontakter i din mobil? blir jag verkligen tvungen att gå upp och hämta min mobil? haha, men: Erik, Erik, harri, Ida, Jossan, Lisa, Lucas, Tilda.


/is there something specific that you would like to see more of?

2011-03-29 @ 17:36:00
Eftersom ni har blivit så fasligt många som kikar in här dagligen så tänkte jag fråga er en fråga som ofta dyker upp bland olika bloggare. Och jag skulle faktiskt verkligen uppsatta om ni berättade för mig om vad ni skulle vilja se mer utav i bloggen? Det är ju liksom ni som ska läsa den :) Så?
Foto, bilder på något speciellt?, fototips, egenskrivna texter, mode, outfits, mer om naglar/videos med naglar - Lite exempel!
ÖS PÅ MED FÖRSLAG!!!!!! (nu förväntar jag mig en massa kommentarer, ni är ju ändå mer än typ 150 som kikar in här, så ja. Kom igen nu! hehe).
-What would you like to see more of in my blog?



/photography tips - tips on making your own photo studio

2011-03-28 @ 17:10:00
Använd två vita papper + lite häftmassa så kan du fixa lite grymma bilder! Fast använd inte lika mycket häftmassa som jag gjorde här ovan, då syns det ju ;)
Vet ni vad jag ska göra nu? En sak som jag har längtat efter under hela vintern. Jo, att gå ut och fotografera!!!!! :D Om det blir några bra bilder så får ni se dem imorgon. KRAM!

/I need a clock to keep track of the time, but not everyday

2011-03-27 @ 12:05:00




Många undrade vart man kan köpa klockan, och det kan man göra HÄR.

/the nail tutorial is now finished!

2011-03-25 @ 22:08:00
Sådär!! Om ni inte förstår något så får ni gärna fråga så svarar jag! Och resultatet som visas i videon blev inte så jättebra på filmen, utan finare i verkligheten! (Låten heter: Dear Miss Lonely Hearts - Phil Lynott)


Här är förresten en video som jag gjorde för ett tag sedan, när jag målade naglarna randiga! :)

:music, music, maybe something that sounds nice in your ears

2011-03-23 @ 16:10:00
Börjar min eftermiddag med bra musik!!

:spanien/cran canaria - 2

2011-03-22 @ 13:08:00

Vi hittade ett par jättesöta papegojor i en palm! :)





Vandrig i öknen.

Lite fler bilder från Spanien! Hej, hur mår ni idag? Jag mår bra, förrutom att jag känner mig trött hela tiden! Jag försöker gå och lägga mig tidigt, men det slutar alltid med att jag somnar runt 00.00 och det har jag gjort i flera veckor nu. Förresten, om några dagar landar det en ny klocka i min brevlåda, visar er den då! Ska bli spännande och se om den är lika fin som på bild som i verkligen. Ska käka pizza nu, och därefter måste jag få undan lite saker. Vi ses!

:I hate to say it has not helped me yet, but I hope that the feelings disappear

2011-03-21 @ 07:45:00
/H&M/Lindex/Monki/Weekday/
Nu är jag snart uppe på banan igen, kände mig lite efter på alla bloggar som jag följer, nu när jag har varit borta. Så har kollat igenom de flesta men har 1242 olästa inlägg kvar på bloglovin (borde kanske rensa bort lite, och bara följa de absolut bästa??). Tänkte också tillägga att jag nästintill inte har köpt något plagg på ca 2 månader, förrutom någon t-shirt/linne. Jag har inte tyckt att butikerna har haft något fint att erbjuda så jag har bara låtit bli att köpa något. Men nu känner jag att det skulle vara trevligt att klä på mig något fint och vårigt plagg. Gillar det som jag har slängt ihop i kollaget här ovan. Om ni undrar varifrån något specifikt plagg är ifrån så kan ni bara fråga så svarar jag så fort jag kan.
Transparant linne - Fint till ljusa shorts. Hårbandet - Ska jag klippa och göra om till en annan sak. Vit blus - Fin till svarta jeans och mina röda converse. Stickad tröja - Har jag testat 2 gånger men aldrig köpt(men ska förmodligen göra det i veckan om den finns kvar i min storlek). Kavaj - Allmänt fin. Stickad tröja 2 - Fin till lite allt möjligt. Bikini - Också allmänt fin. Svarta jeans - Behöver ett par nya jeans.


bloglovin

:when we want to continue on our dreams in reality and want them to be true for real

2011-03-20 @ 17:21:00






Det var en sak som jag hade planer på att leta efter i Spanien, och det var en drömfångare. Hittade denna för 5 euro! Köpte också lite andra saker som jag kanske kommer visa i efterhand. Men detta är lätt det bästa köpet!
Nu har jag fått reda på vem det var som länkade min blogg & jag vill bara välkomna alla nya ansikten hit, jättekul! Och tack för alla underbara kommentarer. Svarar på varenda lilla!

Ska så fort som möjligt göra en tutorial/inlägg om hur jag gjorde mönstret med rymdnaglarna! Det rullar in frågor om när jag ska göra det hela tiden. Och... Jag ska göra det såfort jag får tid!. :)
Måste packa upp min resväska och få undan lite plugg först! kram.

bloglovin

:I'm a thousand miles away

2011-03-20 @ 02:23:00
Utsikt från bussen påväg till hotellet.
Älskar husen dem har påväg ner till stranden!
Palmer.
Åkte från Spanien klockan 11:10 i morse, och kom hem vid 23:00 i kväll. Har haft en underbar vecka i värmen och har bränt mig en aning. Dock hade vi inte så fint väder de första dagarna, men de 5 sista dagarna vad det bra väder. Lyckades också fylla alla mina 5 minneskort, så ni kan ju vänta er rejält med bilder! Möttes utav god mat när jag kom hem, och därefter har jag hunnit att dra igenom lite mejl och redigerat lite bilder - OCH det mest chockerande... Jag möttes utav mer än 25 nya prenumeranter och mer än 50 nya kommentarer på bloggen!! Någon som har en liten aning om vad som har hänt eller har någon länkat mig eller liknande? Blev iallafall överlycklig! :)
- Ska svara på alla kommentarer och liknande i morgon, för nu ska jag sova. Ska bli riktigt skönt att sova i sin egna säng i natt(även om sängarna på hotellet/lägenheten som vi bodde i i Spanien hade jättesköna sängar!).


:drar till spanien

2011-03-11 @ 23:26:00



Hej, ska gå upp om ca 4 timmar, men är jätte pigg. Inte så lyckat... Kollade nyss vädret på Kanarieöarna och det såg inte så jättebra ut, men jag håller tummarna för att det ska bli bättre. Och jag har tyvärr inte hunnit att göra några förprogramerade inlägg, men jag uppdaterar nog någon gång om jag får tillgång till internet. Men ni får ha det så jättebra här hemma i Sverige, så lovar jag att sola lite åt er också! :)
TRANSLATION:
(Today I'm going on holiday to Spain, coming home next week).

:godmorgon bloggen

2011-03-11 @ 06:05:00
Alldeles nyvaken

Godmorgon bloggen! Idag väntar först 3 timmar spanska och sen matte och engelska, efter skolan ska jag springa in på H&M och köpa strumpbyxor och sedan åker jag hem och packar klart det sista och sådant. Ska försöka gå och lägga mig i tid ikväll, för jag ska gå upp vid 4:00. Och sen åker vi och möter upp resten som ska hänga med, och därefter åker vi mot flygplatsen! Ska bli så himla skönt att komma bort från detta skitvädret och tillbringa en hel vecka i solen! Ska försöka att hinna med att uppdatera lite ikväll med! :)
(Vi ska åka till Kanarieöarna, för er som har missat det!)

:when we're all alone girl, and there's no one else in sight, and I'm holdin' you so tight, and so true

2011-03-10 @ 17:24:00


Mina favoriter.

Tänkte bara visa er att depend har fått in lite nya vårlack! Köpte de på första bilden. Förresten, vart tog våren vägen? Ena stunden regnar det och andra snöar det. Är det likadant för er?
Ska bänka mig framför matteboken resten utav kvällen, och sen får vi se om något fastnar i skallen på mig. Har nämligen prov imorgon - önska mig lycka till!

:I can't wait, to kiss the ground

2011-03-09 @ 12:22:00
Plånbok/Monki/80kr
Idag har vi haft partysminkning på schemat i skolan, och halv studiedag! Gillas, då jag ska spendera hela dagen till att plugga... Mindre kul. Har lite bråttom nu, så jag måste skriva lite snabbt.
Och apropå det förra inlägget så var det väldigt många som ville att jag skulle göra ett inlägg om hur jag gjorde naglarna så jag tänkte att jag kunde visa det i videoklippet när jag ska svara på era frågor från frågestunden(frågor kan du ställa här!!). Och ursäkta att det dröjer, tar det efter Spanienresan just för att jag har det lite knapert med tid just nu. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge - eller hur? :) För det är lättare att visa i videoformat än att visa på bilder. Hoppas ni har en lite roligare eftermiddag än mig, och slipper plugga hela dagen! :)

:heavenly shades of night are falling

2011-03-08 @ 06:01:00

by me
Godmorgon! Vet inte hur länge jag har tänkt att jag ska testa att måla naglarna i rymd mönster, och igår gjorde jag det. Tog ca 15 minuter. Resultatet kanske inte blev så jättebra, men för första gången så är jag ganska nöjd! :) Vad tycker ni?
Idag ska jag nog åka och köpa det sista innan Spanien, bara 4 dagar och 2 timmar kvar!!(checka in time55.com så kan ni också göra en nedräkning) Woho! - okej, ska sluta tjata om det nu. Känns som om jag har nämnt det i vartannat inlägg eller så.
bloglovin

Emma, 17 år och älskar allt som har med fotografering att göra. Förutom att jag publicerar alla mina bilder i bloggen så kryddar jag också bloggen med lite mode & nagel/smink/hår-tips! Alla bilder är tagna utav mig, om inget annat anges. Har du några frågor eller bara funderar över något så kan du kontakta mig på: [email protected]
RSS 2.0